Afrika – szerelem első látásra

Januárban Kenyába utaztunk egy kicsit feltöltődni a szürke, munkás hétköznapok után. Az ember egészen addig nem tudja, mi is vár rá, amíg nem járt ott. Persze előtte is többször eljátszottam a gondolattal, milyen is lesz majd a vadállatokat lesni a mi kis biztonságosnak hitt autónkból, vagy épp távcsővel kémlelni a messzeséget, de mindezek meg sem közelítették mindazt, ami valóban ott várt rám.

Már maga a repülőút is végtelenül hosszúnak tűnik, de bizton mondhatom, hogy minden percét megéri. Nairobiban szállt le a gépünk, átjutottunk az ellenőrzésen, kilépve az ajtón megéreztem Kenya illatát. Az utazásaim során, amikor egy idegen országba érkezek, az az eslő dolgom, hogy veszek egy jó mély levegőt, és magamba szippantom a különböző illatokat, amiket aztán egy életre hazaviszek magammal. Hidegből érkeztünk, így a mínusz 16 fok után a plussz 23 fok kellemesen melegnek tűnt.

Összességében szerencsénk volt az időjárással. A szafarikat mindig kora reggel és késő délután csináltuk. Reggel még kifejezetten hűvös volt az idő. Egy vékony dzseki és egy sál is elfért rajtunk, aztán egyre rősebben sütött a nap. A déli órákat mindig a lodge-okban töltöttük a fák hűs árnyékában, esetleg a sátrunkban. Az esti órákban megint kellemes lett idő, éjszaka pedig nagyon-nagyon hideg. Még melegvizes ágymelegítő palackot is kaptunk, amit az első este egyáltalán nem értettünk, de úgy éjjel 2 és 3 óra között már kezdett számunkra is világossá válni, mi célt szolgál. Az egyenlítő közelében már 23 fokos hőmérsékletkülönbség volt a nappalok és az éjjelek között.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s